Dansa för hälsan

”Anna Duberg berättar om konceptet Dans för Hälsa, en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet.”
Spela videoklipp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dans för hälsa är en verksamhet som drivs av Anna Duberg i Örebro och finns på 140 orter i Sverige. Det är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som används över hela landet. (Dansa utan krav är ett annat namn på samma verksamhet.)

Så här skriver Anna:

”Eftersom ungas psykiska ohälsa i dag är ett samhällsproblem och nytänkande insatser efterfrågas utgör metoden en värdefullt komplement till sedvanlig behandling. Dans för Hälsa är metodiken bakom en vetenskaplig randomiserad studie från Universitetssjukvårdens forskningscentrum, Region Örebro län och Örebro Universitet (“dansprojektet”).”

Läs mer på Dans för hälsa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du absolut prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Mer forskning

kirsten-rassmus-grohn

Aktivitetsspel efter förmåga

Spel kräver ofta bra syn och finmotorik, eller att man kan gå långa sträckor för att samla poäng. Målet blev då att ta fram aktivitetsspel med stora möjligheter att anpassa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skip to content