
Aktivitetsspel efter förmåga
Spel kräver ofta bra syn och finmotorik, eller att man kan gå långa sträckor för att samla poäng. Målet blev då att ta fram aktivitetsspel med stora möjligheter att anpassa.
”Spel kräver ofta bra syn och finmotorik, eller att man kan gå långa sträckor för att samla poäng. Målet blev då att ta fram aktivitetsspel med stora möjligheter att anpassa.”
”Läkarna Anna Carlén och Kristofer Hedman har tagit fram en kort film som beskriver det mesta allmänheten behöver veta om hälsoeffekterna av fysisk aktivitet.”
”Johan Högman har disputerat vid Karlstad universitet med avhandlingen Barn i rörelse. ”
”Erik berättar om sin forskning kring sociala faktorer för möjligheterna för den enskilde individen att vara fysiskt aktiv.”
”Med "fingerkonceptet" förstärker professor Miia Kivipelto budskapet att det aldrig är för tidigt att börja leva hälsosamt med tanke på ett hjärnfriskt åldrande, samt att det aldrig är för sent.”
”Anders berättar om vinsterna med att involvera alla sinnen och aktivera välgörande signalsubstanser som dopamin och endorfin och öka elevernas inlärningsförmåga - till och med livsglädjen.”
”Peter berättar om olika perspektiv på fysisk aktivitet och om de utmaningar som möter den som vill öka människors grad av rörelse i vardagen.”
”Carl-Johan berättar om hur man i forskningen försöker förstå varför fysisk aktivitet fungerar så bra på i stort sett alla: friska personer, idrottare och olika patientgrupper.”
”Anna-Karin berättar om sitt arbete i konceptet Aktiva skoltransporter för att få fler barn som går och cyklar till skolan. Med ledorden tryggt, enkelt och roligt fylls vardagen till och från skolan med fysisk aktivitet. ”
”Gisela berättar om sin forskning kring ungdomars fysiska aktivitet, samt om de verksamheter hon deltagit i för att främja rörelse och hälsa, bl a med organisationen En Frisk Generation.”
”Magnus berättar om hur Bunkefloprojektet har gett barn och ungdomar starkare skelett i många år efter själva träningen.”
”Maria berättar om sina studier kring fysisk aktivitet vid olika livssituationer, t ex vid cancerrehabilitering eller vid stöttning i skolhälsovården till barn med särskilda behov.”
”Anna Duberg berättar om konceptet Dans för Hälsa, en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet.”
”Birgit berättar om ett lyckat projekt med träningspåminnelser via sms till strokepatienter.”
”Karin berättar om det ökade intresset för aktivitetsytor i det offentliga rummet och vad som behövs för att dessa ska fungera.”
”Konstnären och forskaren Elisabet Apelmo berättar om sin forskning om kön, funktionalitet och idrottande kroppar.”
”Peter berättar om svenska folkets önskan om att vara mer fysiskt aktiva ute i naturen, vilka hinder man uppger och vilka möjligheter Peter ser för att sänka trösklarna.”
”Anna berättar hur smärta minskar med hjälp av paddling och långfärdsåkning på skridskokälke, i samma mängd som med hjälp av smärtstillande tabletter.”
”Lars berättar om hur barnens delaktighet och inkludering har ökat i skolämnet idrott och hälsa.”
”Elin har en helhetssyn på hur livsstilen påverkar hälsan, men lyfter också fram en människas kondition som en jättestark faktor för att undvika sjukdom.”
Se forskare berätta om sin forskning kring olika aspekter av fysisk aktivitet och läs mer i utvalda artiklar.
Spel kräver ofta bra syn och finmotorik, eller att man kan gå långa sträckor för att samla poäng. Målet blev då att ta fram aktivitetsspel med stora möjligheter att anpassa.
Läkarna Anna Carlén och Kristofer Hedman har tagit fram en kort film som beskriver det mesta allmänheten behöver veta om hälsoeffekterna av fysisk aktivitet.
Johan Högman har disputerat vid Karlstad universitet med avhandlingen Barn i rörelse.
Erik berättar om sin forskning kring sociala faktorer för möjligheterna för den enskilde individen att vara fysiskt aktiv.
Med ”fingerkonceptet” förstärker professor Miia Kivipelto budskapet att det aldrig är för tidigt att börja leva hälsosamt med tanke på ett hjärnfriskt åldrande, samt att det aldrig är för sent.
Anders berättar om vinsterna med att involvera alla sinnen och aktivera välgörande signalsubstanser som dopamin och endorfin och öka elevernas inlärningsförmåga – till och med livsglädjen.
Peter berättar om olika perspektiv på fysisk aktivitet och om de utmaningar som möter den som vill öka människors grad av rörelse i vardagen.
Carl-Johan berättar om hur man i forskningen försöker förstå varför fysisk aktivitet fungerar så bra på i stort sett alla: friska personer, idrottare och olika patientgrupper.
Anna-Karin berättar om sitt arbete i konceptet Aktiva skoltransporter för att få fler barn som går och cyklar till skolan. Med ledorden tryggt, enkelt och roligt fylls vardagen till och från skolan med fysisk aktivitet.
Gisela berättar om sin forskning kring ungdomars fysiska aktivitet, samt om de verksamheter hon deltagit i för att främja rörelse och hälsa, bl a med organisationen En Frisk Generation.
Magnus berättar om hur Bunkefloprojektet har gett barn och ungdomar starkare skelett i många år efter själva träningen.
Maria berättar om sina studier kring fysisk aktivitet vid olika livssituationer, t ex vid cancerrehabilitering eller vid stöttning i skolhälsovården till barn med särskilda behov.
Anna Duberg berättar om konceptet Dans för Hälsa, en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet.
Birgit berättar om ett lyckat projekt med träningspåminnelser via sms till strokepatienter.
Karin berättar om det ökade intresset för aktivitetsytor i det offentliga rummet och vad som behövs för att dessa ska fungera.
Konstnären och forskaren Elisabet Apelmo berättar om sin forskning om kön, funktionalitet och idrottande kroppar.
Peter berättar om svenska folkets önskan om att vara mer fysiskt aktiva ute i naturen, vilka hinder man uppger och vilka möjligheter Peter ser för att sänka trösklarna.
Anna berättar hur smärta minskar med hjälp av paddling och långfärdsåkning på skridskokälke, i samma mängd som med hjälp av smärtstillande tabletter.
Lars berättar om hur barnens delaktighet och inkludering har ökat i skolämnet idrott och hälsa.
Elin har en helhetssyn på hur livsstilen påverkar hälsan, men lyfter också fram en människas kondition som en jättestark faktor för att undvika sjukdom.