Tyngsta skälet att röra på sig: större chans till god hälsa.

”Elin har en helhetssyn på hur livsstilen påverkar hälsan, men lyfter också fram en människas kondition som en jättestark faktor för att undvika sjukdom.”
Spela videoklipp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Elin Ekblom Bak, forskare och docent på idrottshögskolan i Stockholm, berättar om sina erfarenheter kring betydelsen av fysisk aktivitet, kondition och andra levnadsvanor för hälsa och sjukdom.

Det är så mycket som händer just nu inom forskningen och kunskapsområdet fysisk aktivitet och hälsa, säger Elin och nämner:

  • att det skrivs en ny, uppdaterad FYSS
  • att det kommer nya uppdaterade nationella riktlinjer kring fysisk aktivitet, både från YFA som traditionellt sett tagit fram våra rekommendationer, men också för första gången från Folkhälsomyndigheten.
  • att det skrivs flertalet kunskapsbaserade böcker av etablerade forskare, bl a har Elin just lämnat in manus för uppdaterad version av boken från 2013 om Långvarigt stillasittande

 

Några länkar till Elins forskning:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du absolut prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Mer forskning

kirsten-rassmus-grohn

Aktivitetsspel efter förmåga

Spel kräver ofta bra syn och finmotorik, eller att man kan gå långa sträckor för att samla poäng. Målet blev då att ta fram aktivitetsspel med stora möjligheter att anpassa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skip to content