Steg för steg mot mer fysisk aktivitet

”Vädret lockar till utevistelse och rörelse. Ta vara på dagarna.”
Porträtt på Per Nilsson
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det har varit en lång vinter. Det har varit ett tungt år. Nu är våren här. Valborg står för dörren. Tänk vad tiden går fort ändå. Snart slår träd och buskar ut i full grönska. Så skönt. Det känns viktigt och bra att kunna se framåt i dessa tider.

Våren är en tid när många människor som en följd av det lite varmare vädret lockas ut i parker, natur och motionsanläggningar. Det är något som jag verkligen vill uppmuntra till. Ny och aktuell forskning visar nämligen på att den fysiska aktiviteten i befolkningen minskat under pandemin. Detta är förstås särskilt allvarligt i en tid när även det långvariga stillasittandet ökar, inte bara som en följd av pandemin utan sedan många år tillbaka.

Dessbättre gör nu många olika organisationer fantastiska insatser för att främja en ökad fysisk aktivitet. Jag kan inte annat än att glädjas åt och imponeras av alla dessa viktiga och lovvärda initiativ. Det är viktigt att vi nu tillsammans kan hjälpas åt att sprida kunskapen om den fysiska aktivitetens stora positiva betydelse för vår hälsa. Låt oss tillsammans mobilisera Sverige så vi kan sprida många goda exempel på hur fysisk aktivitet kan öka i landet.

Ta vara på våren. Se hur landskapet byter skepnad. Det blir lite varmare. Vädret lockar till utevistelse och rörelse. Ta vara på dagarna. Utnyttja stadsmiljön, våra parker, vår vackra natur och Sveriges alla idrotts-, frilufts- och motionsanläggningar. På alla de sätt som nu är möjliga.

Hitta din egen rörelse och aktivitet. Underskatta inte de små rörelsernas betydelse! Börja i vardagen! Locka gärna med någon annan också i den dagliga dosen av rörelse. Njut och må väl! Sätt Sverige i rörelse!

Per Nilsson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du absolut prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Mer från främjafyslabbet

Främjafys-bloggen

Läs Främjafys blogg och hör av dig om du också vill förmedla dina kunskaper och idéer till fysisk aktivitets-communityn.

Främjafys-podden

Lyssna på samtalen i Främjafys poddkanal och hör av dig om du också vill förmedla dina kunskaper och idéer till fysisk aktivitets-communityn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skip to content