En fysioterapeut i elevhälsan gör skillnad

”På Malmaskolan är elevhälsan utbyggd utöver vad lagen kräver. Senaste tillskottet är fysioterapeuten Linnea som gör stor skillnad för elevernas mående.”
ARENA: Skola
MÅLGRUPP:
0-6 år, 7-19 år
KONTAKTPERSON:
Gunn-Marie Perssongun-marie.persson@koping.se
REGION: Västmanland
KOMMUN: Köping
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Endast irl

Johan Hallberg och Gun-Marie Persson, rektorerna på Malmaskolan i Kolsva utanför Köping delar mycket gärna med sig av sina erfarenheter av att arbeta med en utökad elevhälsa, senast genom att anställa en fysioterapeut.

Däremot har de lärt sig att det erfarenhetsutbytet med intresserade sker allra bäst på plats på skolan. Alltså har de inte producerat något pedagogiskt material att ta del av, utan öppnar mycket hellre dörren för besök. Den extra tid det tar att ta emot gäster ger ett så mycket bättre resultat och så mycket bättre möjligheter att stödja andra skolledningar som vill experimentera med liknande lösningar.

Så tveka inte att kontakta:

Johan Hallberg
0221-256 95
johan.hallberg@koping.se

Gun-Marie Persson
0221-256 99
gun-marie.persson@koping.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Fler Goda exempel

Samarbete nyckel till ökad fysisk aktivitet

Rörelsenätverket Örebro Län är ett nätverk som syftar till att främja den fysiska aktiviteten genom implementering av rörelseförståelse (Physical Literacy) för att bryta den oroväckande trenden av inaktiviteten som sprider sig i alla åldrar.

Geego Kids – för fler familjer i rörelse

Helsingborg har med hjälp av appen Geego skapat stadsutmaningar som är en kombination av en familjepromenad, orientering och roliga utmaningar. Varje rutt innehåller muskelkondition, rörlighets- och smidighetsfokuserade uppdrag för barn och ett effektivt träningspass som utformats av en personlig tränare för vuxna.

Skip to content