En fysioterapeut i elevhälsan gör skillnad

”På Malmaskolan är elevhälsan utbyggd utöver vad lagen kräver. Senaste tillskottet är fysioterapeuten Linnea som gör stor skillnad för elevernas mående.”
ARENA: Skola
MÅLGRUPP:
0-6 år, 7-19 år
KONTAKTPERSON:
Gunn-Marie Perssongun-marie.persson@koping.se
REGION: Västmanland
KOMMUN: Köping

Endast irl

Johan Hallberg och Gun-Marie Persson, rektorerna på Malmaskolan i Kolsva utanför Köping delar mycket gärna med sig av sina erfarenheter av att arbeta med en utökad elevhälsa, senast genom att anställa en fysioterapeut.

Däremot har de lärt sig att det erfarenhetsutbytet med intresserade sker allra bäst på plats på skolan. Alltså har de inte producerat något pedagogiskt material att ta del av, utan öppnar mycket hellre dörren för besök. Den extra tid det tar att ta emot gäster ger ett så mycket bättre resultat och så mycket bättre möjligheter att stödja andra skolledningar som vill experimentera med liknande lösningar.

Så tveka inte att kontakta:

Johan Hallberg
0221-256 95
johan.hallberg@koping.se

Gun-Marie Persson
0221-256 99
gun-marie.persson@koping.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Fler Goda exempel

Framefotboll – fotboll för flera

Framefotboll är en ny sport där spelarna använder en bakåtvänd rollator eller gåstol för att röra sig på planen. ”Målet är att alla ska känna sig välkomna”, säger Fredrik Quistbergh på Stockholm Framefotboll.

Skip to content