Därför mår du bra av att träna och röra på dig

”Många barn och unga brottas med problem som nedstämdhet, ångest och oro. Att träna och röra på sig är inte bara bra för kroppen, utan kan även hjälpa mot psykisk ohälsa.”
ARENA: Fritid
GENOMFÖRARE: Kommunen, Regionen
MÅLGRUPP:
7-19 år
KONTAKTPERSON:
REGION: Alla
KOMMUN: Alla
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Många barn och unga brottas med problem som nedstämdhet, ångest och oro. Att träna och röra på sig är inte bara bra för kroppen, utan kan även hjälpa mot psykisk ohälsa. 

UMO vill inspirera unga till att träna och röra på sig och informera om de positiva effekterna. Därför har vi tagit fram tre filmer om att träna och röra på sig.

I filmen Därför mår du bra av att träna och röra på dig får man veta varför man blir gladare, lugnare och mer koncentrerad när man rör på sig.

I filmerna Hur mycket ska man träna och röra på sig när man är 6-17 år? och ”Hur mycket ska man träna och röra på sig när man är 18 år och äldre?” får man råd baserade på Folkhälsomyndighetens riktlinjer för fysisk aktivitet.

UMO.se är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år, med uppdraget att stärka unga i frågor om sex, hälsa och relationer. UMO drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner och kommuner och drivs utan kommersiella intressen.

Kontaktperson:

Idji Maciel, redaktör på UMO, idji.maciel@inera.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Fler Goda exempel

Brottning för alla i skolan

RF-Sisu, Riksidrottsförbundet har avsatt medel för idrotter som vill bidra till att öka den fysiska aktiviteten bland unga.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skip to content