Känslan av att kunna!

”Parasportskolan hos föreningen IFAH Stockholm fokuserar på rörelseglädje och kamratskap.”
ARENA: Fritid
GENOMFÖRARE: Ideell organisation, Idrotten
MÅLGRUPP:
0-6 år, 7-19 år
KONTAKTPERSON:
Filippa Bocangelfilippa.bocangel@ifah.se
REGION: Stockholm
KOMMUN: Stockholm

Det här kan jag!

Parasportskolan är en mötesplats där barn med funktionsnedsättning ges möjlighet till fysisk aktivitet genom flera olika paraidrotter. Vi vill göra idrott roligt och motivera barnen till att utmana sig till att prova olika idrotter. Parasportskolan fokuserar på rörelseglädje och kamratskap. Vi strävar efter att varje barn ska mötas och uppleva känslan; det här kan jag!

Upp till 15
Parasportskolan är ett arvsfondsprojekt som drivs av parasportföreningen IFAH Stockholm. Skolan riktar sig till barn upp till 15 år med funktionsnedsättning. Den finns i två olika grupper för att träningen ska bli så meningsfull och rolig som möjlig för varje barn och med hänsyn till olika funktionsnedsättningar. Upplägget för grupperna skiljer sig därför lite åt, men idrott och fysisk aktivitet går som en röd tråd genom båda grupperna.

Prova olika Vid varje tillfälle ges möjlighet att prova flera olika idrotter och ibland bjuder skolan in gäster från andra föreningar eller organisationer. Oavsett erfarenhet av idrott eller annan fysisk aktivitet så är alla välkomna att komma och prova på.

Ledare med olika erfarenheter Alla ledare har erfarenhet inom de olika idrotterna på olika sätt, några utövar själv idrotten. Vi har också ledare som är anhöriga till personer med funktionsnedsättning eller har erfarenhet som personlig assistent.

Mer om IFAH Stockholm på föreningens hemsida.

Instagram: @ifahstockholm

 

Kontakt: Filippa Bocangel

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om du håller med om att det är dags för alla och envar – privat och överallt där du kan påverka utvecklingen – att välja rörelse, då ska du prenumerera på Främjafys nyhetsbrev. Let’s do this, som britterna just nu uppmanar varandra!

Fler Goda exempel

Suleyman-och-tiger

Golf för nya vänner

En modell för att nyanlända och delvis etablerade ska komma in bättre i samhället med hjälp av golfklubbens nätverk.

Skip to content